Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Τακτικές για ένα σύγχρονο αγρόκτημα
Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε, παράγουμε και διανέμουμε τρόφιμα; Η εκδήλωση μας με τίτλο «Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Τακτικές για ένα σύγχρονο αγρόκτημα» απάντησε στο ερώτημα αυτό, ενώ παράλληλα εστίασε στους τρόπους ενίσχυσης της βιώσιμης παραγωγής και της διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή Τροόδους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο – 12 Ιουνίου 2021 στο ΚΕΠΛΗ Αγρού και σε αυτή συμμετείχαν γεωργοί και άτομα που ασχολούνται με την παραγωγή φρούτων και λαχανικών. Η δραστηριότητα αυτή αποτέλεσε την έναρξη σειράς δράσεων που θα υλοποιηθούν από τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων και θα σχετίζονται με τον γεωργικό τομέα.
Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν από τους εκλεκτούς ομιλητές μας ήταν η νέα κοινή γεωργική πολιτική: προκλήσεις και προοπτικές για τις ορεινές περιοχές της Κύπρου, η βελτιωμένη παραγωγή φρούτων με προστατευτικά δίκτυα και νέα προϊόντα και πρακτικές για γηγενή αρωματικά φυτά.
Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς ομιλητές μας Δρ. Μενέλαο Σταυρινίδη – Επίκουρο Καθηγητή ΤΕΠΑΚ, Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων και Δρ. Ανδρέα Σαββίδη – Ερευνητή Ορισμένου Χρόνου Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών για τις παρουσιάσεις τους και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαν με τα άτομα που συμμετείχαν.