Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Τακτικές για ένα σύγχρονο αγρόκτημα
Τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων διοργανώνουν την δραστηριότητα με τίτλο «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» (Farm2Fork), που επιδιώκει να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε, παράγουμε και διανέμουμε τρόφιμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΛΗ Αγρού, το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 και η ώρα 10:00-12:00.
Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της βιώσιμης παραγωγής και της ποιότητας των τροφίμων της περιοχής Τροόδους. Από την παρουσίαση θα ωφεληθούν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές, και βέβαια η οικονομία και η δημόσια υγεία. Παράλληλα, θα αντιμετωπιστεί, στον βαθμό του δυνατού, ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής και θα μειωθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.
Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν από τους εκλεκτούς ομιλητές μας είναι:
Δρ. Μενέλαος Σταυρινίδης – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΠΑΚ, Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
- Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική: Προκλήσεις και Προοπτικές για τις Ορεινές Περιοχές της Κύπρου
Δρ. Ανδρέας Σαββίδης – Ερευνητής Ορισμένου Χρόνου Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών
- Βελτιωμένη παραγωγή φρούτων με προστατευτικά δίκτυα
- Νέα προϊόντα και πρακτικές για γηγενή αρωματικά φυτά
*Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής στο 25874042. Περιορισμένες διαθέσιμες θέσεις γι’ αυτό υποβάλετε έγκαιρα την δήλωση συμμετοχής σας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα ενάντια στον COVID-19 και η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.