Στόχος

Η διοργάνωση των Career Academies αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό που υλοποιεί ετησίως ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και είναι ένας από τους πυλώνες της Υπηρεσίας Καθοδήγησης Καριέρας που προσφέρεται δωρεάν στους νέους από τον ΟΝΕΚ. Προσαρμοζόμενοι στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του COVID-19 ο ΟΝΕΚ διοργανώνει φέτος ένα διαδικτυακό Career Academy το οποίο απευθύνεται σε μαθητές λυκείου και τεχνικών σχολών, φοιτητές, στρατιώτες και νέους που αναζητούν εργασία και νέους επαγγελματίες.

Στόχος του Career Academy είναι μέσα από να προσφέρει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στους νέους για την ενδυνάμωση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, την αναζήτηση εργασίας και την επαγγελματική τους ανέλιξη, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και εργαστηρίων από ειδικούς στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διακεκριμένους εκπαιδευτές και συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Πρόγραμμα

Virtual Career Academy “New Challenges, new skills” 9-12 Δεκεμβρίου 2020

Τετάρτη 09/12

16:30- 18:00
Εργαστήρι: «Πώς μπορείς να γίνεις change maker;»
Λεωνίδας Αλεξάνδρου – Self-development & high-performance mentor

18:30 – 20:00
«Η αγορά εργασίας του σήμερα: Τι ζητούν οι εργοδότες, και πώς να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους»
Μαριγεώργια Βοσκαρίδου – ΥΚΚ ΟΝΕΚ

Πέμπτη 10/12

16:30 – 18:00
«Εισαγωγή στις 8 τεχνολογίες που αλλάζουν τη ζωή μας»

Ανδρέας Παπαδόπουλος, Senior Associate, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες PwC Κύπρου
Βασίλης Βασιλειάδης LEAR MRG Leader RISE CoERISE

18:30 – 20:00
«Οδηγός Επιβίωσης σε ένα Ψηφιακό Μέλλον»
Χριστίνα Ορφανίδου, Διευθύντρια, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, PwC Κύπρου

Παρασκευή 11/12

16:30- 18:00
«Personal Development Workshop: Plan it, Do it!»

Κάλια Δημητριάδου –  Διευθύντρια Kalys Solutions Ltd

18:30 – 19:30
Συζήτηση με θέμα «Επιτυχείς συνεντεύξεις για πρόσληψη»
Μάριος Μελανίδης – Επιχειρησιακός Διευθυντής, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, PwC Κύπρου
Μενέλαος Μενελάου -Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΝΕΚ
Χριστιάνα Χριστοφή

Σάββατο 12/12

10:00- 13:00
«Europass – Φτιάξε το δικό σου βιογραφικό σημείωμα»

Άννα Ξυνιστέρη – Γενική Διευθύντρια,  Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Εισηγητές

 •  

  Λεωνίδας Αλεξάνδρου

  Ο Λεωνίδας Αλεξάνδρου είναι για περισσότερα από 17 χρόνια στην Επιχειρηματική Κατάρτιση και Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικό με τεράστια εμπειρία στην Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού. Ειδικεύεται στην μοντελοποίηση Ικανοτήτων, Ανάλυση και Ανάπτυξη Αναγκών Εκπαίδευσης και Διαχείριση Ταλέντων.

  Πιστοποιημένος Επαγγελματικός Εκπαιδευτής και Καθοδηγητής νέων με εμπλοκή σε μεγάλο αριθμό έργων στην Κύπρο, Ευρώπη, Ασία, και Μέση Ανατολή. Έχει σχεδιάσει, αναπτύξει και διεξάγει εκπαιδευτικά εργαστήρια με έμφαση στις Ικανότητες και Δεξιότητες που θα απαιτούνται από την αγορά εργασίας στην επόμενη δεκαετία.

 •  

  Μαριγιώργια Βοσκαρίδου

  Η Μαριγιώργια Βοσκαρίδου είναι Σύμβουλος Καριέρας, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στη Συμβουλευτική, στην Ειδική Ενιαία Εκπαίδευση και Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (GCDF). Με επαγγελματική εμπειρία στους τομείς της συμβουλευτικής εκπαίδευσης, της διαχείρισης σταδιοδρομίας και της επαγγελματικής ανάπτυξης, στηρίζει νέους και ενήλικες με ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις. Πραγματοποιεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις με θεματολογία όπως η ενσωμάτωση, η προσωπική και η επαγγελματική ανάπτυξη, η διαχείριση σταδιοδρομίας και η αγορά εργασίας.

  Είναι επίσης, Ειδικός Επιστήμονας στο Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ το οποίο ασχολείται με θέματα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο.

 •  

  Ανδρέας Παπαδόπουλος

  O Ανδρέας είναι Ανώτερος Σύμβουλος στην ομάδα Ανάλυσης Δεδομένων στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της PwC Κύπρου.

  Έχει περισσότερο από 7 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επιχειρησιακό περιβάλλον, στους τομείς της ανάλυσης δεδομένων, ανάπτυξης εργαλείων επιχειρηματικής ευφυΐας, εφαρμογής μαθηματικής/υπολογιστικής μοντελοποίησης και σχεδιασμού/διενέργειας έρευνας αγοράς.

  Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στον τομέα της Αστροφυσικής από το Ινστιτούτο Κοσμολογίας και Βαρυτικής, του
  Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ (Ηνωμένο Βασίλειο), μεταπτυχιακού τίτλου Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Σασεξ και είναι απόφοιτος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Πριν ενταχθεί στην ομάδα της PwC Κύπρου εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Κύπρο και αναλυτής δεδομένων σε εταιρεία ερευνών.

  Στην PwC Κύπρου, ως μέρος της ομάδας Ανάλυσης Δεδομένων, συμμετέχει στην ανάλυση δεδομένων, δημιουργία και
  εφαρμογή εργαλείων επιχειρησιακής ευφυΐας (ΒΙ) στους τομείς του λιανικού εμπορείου, τραπεζών και υπηρεσιών υγείας.

 •  

  Βασίλης Βασιλειάδης

  Ο Βασίλης Βασιλειάδης ηγείται της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας «Learning Agents and Robots» (LEAR) στο ερευνητικό κέντρο RISE. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανική Ευφυών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο Inria της Γαλλίας, και ως ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο RISE προτού δημιουργήσει την ομάδα LEAR. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Έχει δημοσιεύσει σε θέματα σχετικά με νευρωνικά δίκτυα, εξελικτικούς αλγόριθμους, ρομποτική μάθηση, μάθηση πολλαπλών πρακτόρων, και εφαρμογές μηχανικής μάθησης.

 •  

  Δρ. Χριστίνα Ορφανίδου

  Η Χρίστίνα είναι διευθύντρια της ομάδας Ανάλυσης Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης της PwC Κύπρου. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά από τις διδακτορικές σπουδές  και ακαδημαϊκή καριέρα στον τομέα της ανάλυσης ιατρικών δεδομένων, μεταπήδησε στον επιχειρηματικό κόσμο όπου και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς σχετικά με τη ψηφιοποίηση τους και σχετικά με την αξιοποίηση των δεδομένων τους. Είναι η συνιδρυτρια του κυπριακού κεφαλαίου του διεθνούς οργανισμού Women in Machine Learning and Data Science και από τον Νοέμβριο του 2019 είναι Κοσμήτορας της Παράλληλης Βουλής Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κύπρου.

 •  

  Κάλια Δημητριάδου

  Η Καλία είναι μια νεαρή επιχειρηματίας με έντονο πάθος για εξέλιξη και ανάπτυξη. Είναι ιδρυτής και διευθύντρια της εταιρείας Kalys Solutions Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της συμβουλευτικής σχετικά με χρηματοδοτικά. Οι τομείς εξειδίκευσής της αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και προγραμματισμό και την παροχή συμβουλών σε σχέση με διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Το κύριο πάθος της όμως είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση και έτσι ειδικεύεται σε προγράμματα δια βίου μάθησης.

  Η Καλία έλαβε πτυχίο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Εκτός από τις σπουδές της, έχει επίσης λάβει πιστοποιήσεις LCCI Public Relation, Content Development και Project Management.

 •  

  Μάριος Μελανίδης

  Ο Μάριος σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και απέκτησε πτυχίο στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιου του Greenwich και MBA στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το CASS Business School. Τελειώνοντας τις σπουδές του, εργοδοτήθηκε από την Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο και εργάστηκε στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού για 11 χρόνια. Στην συνέχεια, εργάστηκε στην Sharelink Financial Services Ltd σε θέση Επικεφαλή Ανθρώπινου Δυναμικού για περίοδο 3 ετών. Το 2002 εργοδοτήθηκε από την PwC σε θέση Διευθυντή στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου και σταδιακά προάχθηκε στη θέση του Επιχειρησιακού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Με την ιδιότητα του ως Επιχειρησιακός Διευθυντής, ηγείται μίας ομάδας 15 επαγγελματιών και έχει την ευθύνη διαχείρισης όλων των εσωτερικών θεμάτων που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Ο Μάριος είναι μέλος διαφόρων επαγγελματικών φορέων στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, και είναι επίσης μέλος διαφόρων επιτροπών εντός της εταιρείας .

 •  

  Χριστιάνα Χριστοφή

  Η κα Χριστοφη είναι κάτοχος πτυχίου (BSc) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση  Επιχειρήσεων  και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση (MSc Management) από το Surrey University στη Μεγάλη Βρετανία. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1997 στην εταιρεία Amer Nielsen όπου εργάστηκε για ένα περίπου χρόνο στο τμήμα ερευνών με κύρια καθήκοντα  τον  σχεδιασμό και την υλοποίηση καταναλωτικών ερευνών αγοράς. Τον Νοέμβριο του 1998 η κα. Χριστοφή εντάχθηκε στην ομάδα Συμβούλων Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG Ελλάδος ξεκινώντας έτσι  την καριέρα της στον τομέα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού με εμπλοκή και συνεισφορά σε έργα Εξεύρεσής προσωπικού, σχεδιασμού συστημάτων διαχείρισης απόδοσης και ερευνών αμοιβών και παροχών.

  Στην συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα της KPMG Κύπρου ως Υπεύθυνη του τμήματος  Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού όπου για την χρονική περίοδο των 10 ετών είχε την ευθύνη ανάπτυξης και αποτελεσματικής λειτουργίας του τμήματος. Από τον Ιουλίου 2012 ηγείται της εταιρείας Human Asset Ltd με  σκοπό και όραμα να  συνεισφέρει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων αλλά και στην αξιοποίηση των ευκαιριών  που καλούνται οι εταιρείες να διαχειριστούν ως προς την διαμόρφωση του καλύτερου γι’ αυτούς μοντέλου ‘Best Fit’ διαχείρισης του προσωπικού τους. Ενδεικτικά κάποιες από τις υπηρεσίες που αποτελούν τομέα εξειδίκευσης της κα. Χριστοφή είναι η εξεύρεση προσωπικού, ο σχεδιασμός συστημάτων Διαχείρισης της Απόδοσης και Ανάπτυξη, ο σχεδιασμός Ερευνών Μισθολογικών απολαβών και Ερευνών απόψεων εργαζομένων κα.

 •  

  Μενέλαος Μενελάου

  Εκτελεστικός Διευθυντής, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

  Ο Μενέλαος Μενελάου είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Ο Μενέλαος έχει πάθος για την επιχειρηματικότητα και την ενδο-επιχειρηματικότητα. Είναι οπαδός του Design Thinking και προωθεί την καινοτομία και τις νέες ιδέες. Δούλεψε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για 11 χρόνια, ενώ είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τη διαφημιστική βιομηχανία. Ο τωρινός του στόχος είναι να ηγηθεί του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και να βοηθήσει στην υλοποίηση του Οράματος και της Αποστολής του, δηλαδή της Χάραξης Πολιτικής για τη Νεολαία, της δημιουργίας και προσφοράς ευκαιριών για τη Νεολαία της Κύπρου και της συμμετοχής της στην κοινωνική, επιχειρηματική, πολιτιστική και πολιτική ανάπτυξη της χώρας μας, ξεπερνώντας προκλήσεις και δικτυώνοντας τους Κύπριους νέους με την Ευρώπη και τον Κόσμο. Είναι πατέρας ενός 6χρονου αγοριού και ερασιτέχνης καλαθοσφαιριστής.

 •  

  Άννα Ξυνιστέρη

  Η Άννα Ξυνιστέρη είναι η ιδρύτρια και γενική διευθύντρια του ΚΕΣΕΑ, μίας κυπριακής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2006 και εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαιδευτικών λύσεων. Κατέχει 20+ χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων, στον ευρύτερο τομέα θεμάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Έχει διεξάγει περισσότερα από 1000 σεμινάρια στα αντικείμενα που διδάσκει, εκπαιδεύσει περισσότερα από 10,000 στελέχη και υλοποιήσει ως υπεύθυνη έργου περισσότερα από 100 έργα συγχρηματοδοτούμενα και μη. Έχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού. Είναι πιστοποιημένη Διευθύντρια Έργου PMP (του ΡΜΙ Institute της Αμερικής) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΑΝΑΔ.

  Είναι μια ενθουσιώδης εκπαιδεύτρια η οποία χρησιμοποιεί καινοτόμες και σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να εφαρμόσουν όλη τη γνώση άμεσα στο χώρο εργασίας τους, να επιτύχουν τους στόχους τους και να φτάσουν σε νέα επίπεδα απόδοσης

Πληροφορίες

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν όλες τις μέρες των εργασιών του Career Academy.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και στα εργαστήρια και διαλέξεις θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι δηλώσουν εκ των προτέρων συμμετοχή, στους οποίους θα σταλεί ο σύνδεσμος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Όλες οι εργασίες θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες συμμετοχής αποτείνεστε στον παγκύπριο αριθμό 77772757 ή στο 24822580.

Εγγραφές

Οι εγγραφές στο Virtual Career Academy γίνονται διαδικτυακά. Συμπληρώστε το έντυπο που θα βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

Η συμμετοχή στο Virtual Career Academy είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους νέους και νέες.

Η προθεσμία για υποβολή δηλώσεων συμμετοχής: Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι.

Όσοι/ες κάνουν εγγραφή θα λάβουν επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα με το σύνδεσμο μέσω του οποίου θα μπορούν να συνδεθούν διαδικτυακά για να συμμετέχουν στις εργασίες του Virtual Career Academy.